Header Ads

Up2date Terkini!
recent

Ratu Cantik Honduras Maria Jose Alvarado ditembak mati

Ratu Cantik Honduras ditembak mati - Gambar fail menunjukkan Maria Jose Alvarado (kanan) ketika dimahkotakan sebagai 'Miss Honduras'. - Foto AFPGambar fail menunjukkan Maria Jose Alvarado (kanan) ketika dimahkotakan sebagai ‘Miss Honduras’. – Foto AFP

SANTA BARBARA: Ratu Cantik Honduras, Maria Jose Alvarado, 19, ditembak mati ketika cuba melepaskan diri daripada teman lelaki kakaknya.

Kedua beradik itu dijumpai polis mati di sebelah sebatang sungai di sini, semalam.


Maria yang sepatutnya terbang ke London untuk bertanding dalam pertandingan ‘Ratu Cantik Dunia’ hilang bersama kakaknya, Sofia Trinidad Alvarado enam hari lalu selepas menghadiri majlis keramaian.


Akhbar ‘La Prensa’ melaporkan, polis sedang menyiasat sama ada teman lelaki Sofia, Plutarco Ruiz, menembaknya di kepala selepas dia cemburu ketika melihat Sofia menari dengan seorang lelaki lain.

Dia kemudian dilaporkan menembak pula ratu cantik berkenaan dua kali dari belakang ketika mangsa cuba melepaskan diri.

Ketua Detektif, Leandro Osorio berkata mayat Maria dan kakaknya yang berusia 23 tahun dijumpai ditanam di tepi Sungai Aguagual di pekan Arada, di barat daya Honduras.Polis menahan Ruiz dan rakannya kelmarin dan merampas pistol Colt-45 serta dua kenderaan. – AFP

No comments:

Powered by Blogger.