MH370


Terkini

Nurul Izzah sudah ada pengganti bekas suaminya

 

Laporan The Star hari ini memetik sumber dari Mahkamah Syariah Kuala Lumpur yang menyebut tentang permohonan cerai anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim, Nurul Izzah Anwar dengan suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar.

Pasangan ini dikatakan sudah tidak sehaluan sejak dari tahun lepas lagi dan keretakakan rumah tangga itu sampai ke kemuncaknya Disember lepas apabila Nurul Izzah memfailkan permohonan fasakh (menuntut cerai dari suami).

Sebetulnya, aku sendiri sudah mendengar desas desus tentang keretakan rumah tangga Nurul Izzah ini jauh lebih awal lagi.
Nurul Izzah dikatakan menghadapi sedikit masalah dengan sikap suaminya yang terkenal sebagai kaki minum, kaki perempuan dan ada ura-ura menyebut, turut terbabit dengan hubungan sejenis juga.

Sudahlah bapanya dihambat dengan dakwaan hampir serupa, kini, suaminya pun dikaitkan dengan dakwaan yang sama.

Justeru, amat wajarlah Nurul Izzah memohon cerai demi kebaikan semua pihak.

Dalam masa yang sama, imej lelaki yang dikata bakal menjadi suami Nurul Izzah yang baru juga sudah diedarkan di media sosial.

Anas Alam Faizli ini dikatakan seorang profesional muda Melayu yang juga menjadi aktivis sepenuh masa PKR.

Beberapa sumber yang rapat dengan Nurul Izzah menyebut, jika nak dibandingkan dengan suaminya sekarang, Anas adalah 10 kali lebih hebat.

Bukan sekadar memegang jawatan sebagai Jurutera Minyak dan Gas, Anas juga mengetuai NGO menentang TPPA yang ditubuhkan PKR.

Anas Alam Faizli
suami Nurul Izzah sekarang, Raja Ahmad, tidak begitu terlibat dalam politik dan dikatakan lebih banyak menggunakan kedudukan Anwar sebagai Penasihat Ekonomi Selangor dan Nurul Izzah sebagai Ahli Parlimen Lembah Pantai untuk kepentingan dirinya sahaja.

Malah, ada khabar-khabar angin menyebutkan, ketika video fitnah menunjukkan Anwar melanggan pelacur disebarkan oleh Datuk T, keluarga Raja Ahmad telah mendesaknya untuk menceraikan Nurul Izzah kerana percaya dengan pembohongan tersebut.

Selain tidak senang kerana Raja Ahmad itu sendiri dikaitkan sebagai orang yang menghantar Anwar ke hotel berkenaan dalam fitnah tersebut.

Tapi seperti yang kita tahu, semua itu hanya mainan UMNO.  Entah macam mana silapnya, Raja Ahmad dan keluarganya boleh termakan dengan pembohongan tersebut, tapi ia jelas sekarang dia bukanlah suami yang baik untuk Nurul Izzah (kalau dakwaan penceraian ini benar).


Apa sekalipun, ini bukanlah isu yang terlalu besar.  Adatlah dimana-mana pun, ada orang kahwin dan kemudian bercerai.  

Nurul Izzah pun manusia biasa juga, tidak ada siapa yang sempurna.

Nurul Izzah sudah ada pengganti bekas suaminya Reviewed by Cyusrie on 6:49 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Blog Berita terkini dari masa ke semasa © 2008 - 2019
Powered By Blogger, Designed by Beritaup2date

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.