Header Ads

Up2date Terkini!
recent

4 FOTO GAMBAR PENCURI LORI INI BERJAYA DITANGKAP OLEH ORANG RAMAI SETELAH BERLAKU KEJAR MENGEJAR DAN DIBELASAH TERUK SEBELUM DI SERAHKAN KEPADA PIHAK POLIS.

PENCURI LORI BERJAYA DITANGKAP OLEH ORANG RAMAI SETELAH BERLAKU KEJAR MENGEJAR DAN DIBELASAH TERUK SEBELUM DI SERAHKAN KEPADA PIHAK POLIS..

Kejadian kecurian berlaku petang tadi jam lebih kurang 4.15ptg di Manir, tetapi berjaya ditangkap di Gong Badak, Kuala Terengganu setelah lori yang dipandu pencuri terbabas.

Tapi Beritaup2date rasanya tidak berapa setuju dan sokong tindakan membelasah sipencuri sampai separuh mati sebelum diserahkan kepada pihak polis.
Mencuri memanglah salah, tetapi setelah berjaya dicekup serahkan sahaja kepihak berwajib polis untuk tindakan selanjutnya.

Banyak sudah terjadi dalam keghairahan sebab dirasuk perasaan geram dan marah menyebabkan sipencuri mati kena belasah sedangkan kesalahan yang dilakukan bukannya kesalahan yang dibawa hukuman mati pun.

Akhirnya sipemukul juga kena heret ke mahkamah atas kesalahan membunuh... Negara kita ada undang-undang dan janganlah ambil tindakan undang-undang ditangan sendiri.

Boleh melakukan kekerasan jika diri kita dalam bahaya untuk mempertahankan diri  .. kalau pencuri itu tidak melawan tiada sebab untuk kita terus memukulnya.

No comments:

Powered by Blogger.