Header Ads

Up2date Terkini!
recent

Gambar Bintulu Dilanda Banjir Besar Untuk pertama kaliHampir kesemua tempat di Bintulu dilanda banjir yang tidak diduga. Ramai yang terkedu dengan bencana yang terjadi. Bintulu yang selama ini tidak pernah dilanda banjir mencatatkan rekod pertama kalinya dilanda banjir besar-besaran.


Sumber tidak rasmi mengatakan, limpahan air dari bukit menjadi punca kepada bencana banjir. 

Ramai mangsa banjir terperangkap di rumah/bangunan masing-masing. Bantuan pula lambat tiba berikutan tiada persediaan dan bencana terjadi tanpa diduga.

HAZRAH Halil, 38 (tengah) bersama ahli keluarganya memindahkan barang berikutan air mula memasuki rumah mereka selepas Sungai Sarawak Kiri mula melimpah disebabkan air pasang dan hujan lebat di Batu Kitang, Kuching. FOTO Mohd Radzi Bujang
PENDUDUK ini melihat air banjir yang sudah memasuki rumahnya berikutan Sungai Sarawak Kiri mula melimpah disebabkan air pasang dan hujan lebat di Kampung Batu Kitang, Kuching. FOTO Mohd Radzi Bujang


Harap mangsa-mangsa banjir bersabar dan mengambil langkah-langkah berjaga-jaga. Selamatkan segala dokumen yang penting serta ahli-ahli keluarga.


Berikut adalah gambar-gambar terkini keadaan banjir di Bintulu:


2.00 PETANG - Gambar dari perkongsian warga Facebook di Sarawak. Sesetengah tempat di bandar Bintulu dilanda banjir mengakibatkan beberapa jalan tidak dapat dilalui kenderaan rendah dan tinggi. p/s: tv3 tak nak buat ke liputan? asyik banjir di semenanjung je di tayang kat tv. kihkihkih!

No comments:

Powered by Blogger.