Header Ads

Up2date Terkini!
recent

Penjenayah rompakan AMBank Siar Wang Haram Di Facebook!

Hairan jika benarlah Ardi Ode Putra pendatang, malah boleh mendapat IC Palsu yang terbukti tiada dalam sistem Jabatan Pendaftaran, Bagaimana dia layak memohon lesen senjata dan mempunyai akaun bank Ambank? Bagaimana ini boleh berlaku pendatang haram?

Sesuatu yang amat berat untuk diabaikan dan perlu tindakan segera yang menyeluruh.

Sesuatu yang tidak menghairan jika tabiat mempamerkan wang yang dikisahkan haram di Facebook menyebabkan penjenayah ini tidak kisah untuk menembak seorang pegawai bank yang yidak betsalah demi untuk merompak RM450K.


Lebih menarik lagi suspek pembunuhan kejam lengkap bersenjata dan memakai uniform syarikat 'Kawalan Prima'. Bukan alang-alang nama syarikat, tetapi kenapa bergitu mudah?
Malah suspek juga pernah terpapar sebagai model di majalah Top Model. Jika kita amati semua ini, terselah bagaimana liciknya seorang pendatang haram boleh mendapat semua kemudahan ini dengan mudah. APA YANG TIDAK KENA SEKARANG DAN DIMANA PUNCANYA?
Yang pasti ini adalah kemuncak permasalahan negara dengan kebanjiran pendatang tanpa izin. Bukan sahaja membawa penyakit berjangkit, penyeludup, merompak, merogol, pengasuh menghumban bayi, menipu, merampas hak rezeki bumiputera, mengedar dadah, pelacur, menjadi gangster dan pelbagai jenis jenayah berlaku.

Tindakan kerajaan melalui ATM, PDRM, KDN, KASTAM IMIGRESEN DAN PELBAGAI PIHAK LAGI PERLU DIGEMBELINGKAN SECARA SEKALA BESAR-BESARAN. KALI INI KITA TIDAK PERLU MENURUT SANGAT KEHENDAK NEGARA LAIN TENTANG KEPENTINGAN PENDATANG MEREKA KE NEGARA INI TETAPI KITA PERLU BERTEGAS DENGAN KEAMANAN DAN KESELAMATAN NEGARA MELEBIHI SEGALANYA.

HAPUSKAN PENDATANG TANPA IZIN SECARA BERTERUSAN DAN TEGAS!!

No comments:

Powered by Blogger.